​Medlemskab

Kildehuset - Fountain House er et uvisiteret tilbud til dig over 18 år, som har eller har haft en psykisk sygdom.

Hvis du er nysgerrig på, om Kildehuset er noget for dig, ringer du på 99 31 60 00, så finder vi et tidspunkt for en rundvisning og snak. Hvis du vil starte, bestemmer du selv, hvor længe og med hvad, du vil arbejde. Vi arbejder oftest side by side og lærer af hinanden.

Efter en lille intro-periode beslutter du, om du vil være medlem. Medlemskab er gratis og uden tidsbegrænsning, og som medlem har du altid et sted at høre til og vende tilbage til, uanset hvad livet byder dig.

Vi ved, at ethvert menneske har kompetencer såvel som ressourcer, og at alle kan bidrage ind i fællesskabet. For nogle bliver dette fællesskab som en ekstra familie.

Medlemshistorier​

Mit navn er Tommy Ettrup Jørgensen. Jeg er 42 år. Jeg bor i Nørresundby i et rækkehus med have til. Jeg er opvokset sammen med min far og lillebror. Min mor og far gik fra hinanden, da jeg var 4 år. I 1991 blev jeg storebror igen til den sødeste lillesøster, som i dag bor i Norge sammen med sin kæreste og deres tvillinger. Min mor har også boet i Norge sammen med min stedfar, som er nordmand, men hun blev skilt fra ham i 2015 og flyttede til Nørresundby, hvor hun nu bor sammen med sin nye mand.

Min interesse er musik - jeg hører meget musik, når jeg er derhjemme. Jeg går også meget op i madlavning.

Jeg blev syg som 23-årig. Jeg røg ind og ud af psykiatrisk sygehus, inden din fandt min diagnose (som er skizofreni) i 2010.

I 2003 mistede jeg min far. Han valgte at tage sit liv. Det var derefter, at jeg blev rigtig syg for første gang. Min familie kunne ikke helt forstå mig.På det tidspunkt havde jeg ikke rigtig nogen rutiner eller struktur i min dagligdag - der var rigtig meget kaos i min liv.

Da min far levede, var han selv medlem i Kildehuset, så jeg kom her sammen med ham som barn. Efter at jeg selv havde vært indlagt og blev udskrevet, fik jeg en udskrivnings-mentor, som fortalt mig om Kildehuset. Vi var på besøg og jeg er kommet her siden 2017, hvor jeg også blev medlem.

Jeg har fået meget selvtillid ved at komme i Kildehuset. Jeg har arbejdet meget i køkkenet, hvor jeg har fået mange opgaver, som jeg skulle løse så godt, som jeg nu har kunnet og har haft overskud til psykisk. Det, der er vigtigst for mig, er at få struktur på min hverdag og komme ud mellem andre. Og, det er fantastisk for mig, at jeg ved, at jeg aldrig bliver glemt, fx i perioder, hvor jeg har været indlagt. Jeg har fået besøg på sygehuset, holder selv kontakt med huset og er altid blevet mødt med varme, når jeg er kommet tilbage. Jeg trives i den gode og omsorgsfulde stemning, der er en del af Kildehusets DNA.

Efter jeg er blevet medlem af Kildehuset, har min familie og venner støttet mig rigtig meget - de har vært en stor støtte for mig.

Mine drømme er, at jeg får mere selvtillid og selvværd og, at jeg får endnu mere struktur i min hverdag, mens jeg kommer i Kildehuset.

Alt det her skrev jeg for et halvt år siden. Siden da, er der sket det, at jeg har afprøve mig selv i et OA job inde på Musikkens Hus i deres personalekantine. Det var jeg glad for, og når jeg havde været på arbejde, havde jeg det rigtig godt med mig selv. Kildehuset lærte mig op i jobbet og støttede mig, når jeg havde brug for det. Nu er jeg igen tilbage i klubhuset og arbejder sammen med de andre i køkkenet 3 dage om ugen.Tommy Ettrup Jørgensen

Før jeg blev syg, arbejdede jeg på fjerkræslagteriet i Skovsgård ved Fjerritslev. Jeg havde kontakt med min familie og venner. Jeg syntes, jeg havde et godt liv. Jeg klarede mig selv.

Efter 10 år på slagteriet sagde jeg mit job op for at flytte til Aalborg og være tættere på min trillingesøstre. Jeg kunne ikke undvære dem.

Men, det var en stor og fremmed by, og jeg havde jo ikke noget arbejde. Så kom angsten. Pludselig kunne jeg ikke være sammen med andre. Jeg skubbede familie og venner væk, havde selvmordstanker og blev indlagt på psykiatrisk sygehus. Der var jeg i 2-3 måneder. I denne periode havde jeg ikke kontakt med nogen, og jeg følte mig helt alene. Først da jeg blev udskrevet, fik jeg en udskrivningsmentor.

Min mentor fortalte mig om Kildehuset. Spurgte om jeg ville besøge det her klubhus, hvor man frivilligt kunne arbejde og være sammen med andre. Og det ville jeg gerne.

Nu har jeg været medlem i Kildehuset i 6 år. I løbet af den tid har jeg udviklet fra at være usikker og nervøs i sociale sammenhænge til nu at have selvtillid og selvværd. Jeg er nu den, der tager imod nye medlemmer. Jeg ser også min familie igen og har fået venner i klubhuset. Jeg har haft OA-arbejde i Musikkens Hus. Jeg har styr på mit liv. Jeg har alt at takke Kildehuset for.

Mit håb for fremtiden er, at jeg kan fortsætte med at have det så godt, som jeg har nu.

Dorthe P.

  • Brug af ressourcer
  • Uddelegering af ansvar
  • Medbestemmelse

Kontaktoplysninger

Kildehuset Fountain House I Aalborg

Anders Mørchs Vej 1, 9400 Nørresundby

Klik her for rutevejledning

Telefon: 99 31 60 00

Mobil: 25 20 60 00 (SMS)

kildehuset@aalborg.dk